Skip to content

Borgerlig begravelse

Er man ikke medlem af folkekirken, har man fravalgt retten til en kirkelig begravelse eller bisættelse. I stedet kan man vælge en borgerlig begravelse eller bisættelse.

Hvad er en borgerlig begravelse?

En borgerlig begravelse afholdes typisk for de personer, som ikke er medlem af folkekirken. Dog kan medlemmer af folkekirken også frasige sig en præst ved højtideligheden eller måske har den afdøde selv givet udtryk for, at han eller hun vil have en borgerlig begravelse.

Ved en borgerlige begravelse/bisættelse er det i udgangspunkt familien, som sørger for at tilrettelægge højtideligheden – selvfølgelig med hensyntagen til afdødes ønsker. Her er der større mulighed for at vælge lokaliteten, og forme afskeden med hensyn til for eksempel valg af musik, solosang, taler med mere.

En borgerlig begravelse er kort sagt en ikke-kirkelig begravelse uden deltagelse af en præst. Men begrebet dækker stadig over både bisættelse (brænding), begravelse (hvor kisten sænkes i jorden) og askespredning.

Lad bedemand Thuesen hjælpe dig gennem forløbet

Bedemand Erik Thuesen er behjælpelig med at tilrettelægge ceremonien ud fra familiens ønsker. Det er vigtigt at højtidigligheden foregår sømmeligt, etisk korrekt og respekt for afdøde.

En borgerlig begravelse afholdes typisk for de personer, som ikke er medlem af folkekirken. Dog kan medlemmer af folkekirken også frasige sig en præst ved højtideligheden eller måske har den, du har mistet, selv givet udtryk for, at han eller hun vil have en borgerlig begravelse.

Bedemand Erik Thuesen er der for dig. Derfor er det også muligt at træffe os døgnet
rundt på +45 22 29 20 50